Meteen naar de inhoud

Ho’oponopono, een probleemoplossend Hawaïaans ritueel

Ho’oponopono

Hoe is het weerbericht van jouw vakantieadres? Schijnt de zon of hangt er een laag wolken die het licht van de zon blokkeren? En hoe is het weer in jouw hoofd/lijf? Is het zonnig of bewolkt?

De wolken in jouw hoofd/lijf staan als metafoor voor de informatie die we in onszelf blijven herhalen. Als we de wolken oplossen, door gedachten te laten verdwijnen, breekt het licht van de zon weer door. We staan dan weer open voor inspiratie. Ho’oponopono (ho-o-pono-pono) is een eeuwenoud probleemoplossend ritueel uit Hawaï dat je kan toepassen om de laag wolken te verdrijven.

Wat is Ho’oponopono?

Ho’oponopono betekent letterlijk “goed, goed doen” of “iets goeds in gang zetten”. Het is een manier om weer naar eenheid, innerlijke vrede en harmonie terug te keren. Je hebt er geen goeroes bij nodig, je hoeft er geen pijn voor te lijden, je hoeft zelfs niet te begrijpen hoe het werkt.

Hoe voer je het ritueel uit?

Tijdens het ritueel zet je negatieve energie om in een positieve energie van vergeving, dankbaarheid en liefde.

Visualiseer je probleem. Welke gevoelens komen bij je op? Observeer je gevoelens en het probleem. Adem rustig en druk vervolgens op de ‘delete-knop’ met behulp van het Ho’oponopono mantra.

Telkens als iets je stoort, wanneer iets op je zenuwen werkt, wanneer je het liefst zou weglopen en vooral wanneer iemand bij jou op “de rode knop” drukt, zeg dan in gedachten de vier wonderzinnen.

“Het spijt me
  Vergeef me alsjeblieft

  Ik hou van je
  Dank je wel”

Maak er een stralende zomer van!

Wil jij onder begeleiding ervaren wat Ho’oponopono voor jou kan betekenen? Wil je belemmerende gedachten loslaten en meer rust ervaren? Dan staat Enid voor jou klaar. Neem voor ene kennismaking even contact op.

De muziek in de onderstaande playlist kan je helpen het ritueel in alle rust uit te voeren:

Bron: Ho’oponopono, Het Hawaïaanse vergevingsritueel, Ulrich Emil Duprée (2015)

Start een chat
Hallo, kan ik je ergens mee helpen?