Meteen naar de inhoud
Grip op geld-svg

Van geldstress naar financieel fit

Stijgende energietarieven en een torenhoge inflatie, ongeacht de hoogte van je inkomen zijn dit momenteel de nieuwsberichten die veel mensen bezighoudt. Onzekerheid, stress of te weinig inkomen kan leiden tot een daling van de productiviteit en stijging van het ziekteverzuim.

Steeds meer werkgevers willen inspelen op deze maatschappelijke ontwikkelingen en de mogelijke gevolgen voor de medewerkers, maar weten niet goed hoe zij dit “beladen onderwerp” moeten aanpakken. 

Toekomstimist biedt samen met Eef van Opdorp een unieke combinatie aan, bestaande uit een energieke lezing en individuele financiële coachgesprekken. Deelnemers worden geïnspireerd en gestimuleerd om eerder in actie te komen en met hun geldzaken aan de slag te gaan.

Drs. Eef van Opdorp

Eef is budgetcoach, spreker en geeft trainingen over het Geldbrein, Geldtypen en Geldgedrag. Als financieel expert is ze o.a. te zien bij het tv-programma "Uitstel van Executie". 

Lezing ‘Gek van Geld’ door Eef van Opdorp


Eef weet tijdens haar energieke lezing een mogelijk lastig onderwerp telkens weer praktisch en herkenbaar, bespreekbaar te maken.

Tijdens de interactieve lezing gaan we ons verdiepen in:

 • je reptielen- emotionele- en denkende geldbrein
 • je onbewuste geldpatronen
 • welk geldtype er bij jou aan het stuur zit; de struisvogel, de held of bijvoorbeeld de sint-bernhard.
 • overzicht in je inkomsten en uitgaven
 • tips om te besparen
 • do’s en dont’s bij sparen en beleggen
 • je eigen geldplan

Grip op geld traject

Om medewerkers echt grip op geldzaken te laten ervaren, kunnen zij een individueel financieel coachgesprek inplannen. Tijdens dit gesprek wordt inzicht gegeven in geldzaken en geldgedrag en wordt gestimuleerd en gemotiveerd om in actie te komen.

Het Grip op geld traject wordt op maat samengesteld maar kan er als volgt uitzien:

 • Inventariseren
  van de huidige financiële situatie, de financiële mindset en geldtype en de behoeften en wensen. 
 • Realiseren
  door het opstellen van een budgetplan, in kaart brengen van toeslagen/voorzieningen, een actieplan opstellen en persoonlijke coaching bij de te zetten stappen.
 • Nazorg
  voor het behouden van een financieel fit leven.

Jorg van Kortenhof

Met ruim 20 jaar ervaring als Financieel Planner, coach, Life Planner en Private Banker, heeft hij alle kennis en vaardigheden in huis om persoonlijke financiële situaties in kaart te brengen en medewerkers te begeleiden naar een financieel fit leven.

Start een chat
Hallo, kan ik je ergens mee helpen?