Meteen naar de inhoud

Mediation

Waar mensen samenwerken of elkaar nodig hebben om tot een bepaalde uitkomst te komen, kunnen er tegenstrijdige belangen spelen. Deze belangen worden soms niet openlijk naar elkaar uitgesproken of worden verbaal fel verdedigd.

In beide situaties kan er sprake zijn van een onderhuidse irritatie die ervoor zorgt dat niemand in beweging komt en plannen worden gedwarsboomd. De sleutel hier is transparantie, de juiste vragen stellen en open staan voor de belangen van alle partijen.

Binnen het team van Toekomstimist hebben wij gecertificeerde, ervaren mediators onder wiens begeleiding conflicten worden opgelost en in de toekomst worden voorkomen. Ook coachen wij teams en individuen in conflictbeheersing, persoonlijke effectiviteit en mentale kracht.

Onderstaand tref je enkele van onze diensten aan, maar mediation is maatwerk. Leg je vraag aan ons voor en wij zorgen voor optimale begeleiding.  

  • Slechtnieuwsgesprekken, goed uitgevoerd
  • Conflictbeheersing
  • Omgaan met weerstand in gesprekken
  • Reorganisaties met aandacht voor de mens

Conflictbeheersing

Hoe signaleer je het ontstaan van conflicten en wat kan je doen om escalatie te voorkomen? Wellicht kan een conflict bijdragen aan het grotere gezamenlijke belang.
Wij helpen je deze vaardigheden te ontwikkelen.

Slecht
nieuwsgesprekken

Wil jij met meer zelfverzekerdheid een slecht nieuwsgesprek voeren? Of juist meer soft skills ontwikkelen? Een slechtnieuwsgesprek voeren houdt meer in dan het brengen van een boodschap. Wij helpen je daarbij.

Omgaan met
weerstand

Hoe voer je een effectief gesprek met één of meerdere nee-schudders? Zie je weerstand als een kans of een bedreiging? Wij helpen je om effectief om te gaan met weerstand en daarbij het beste resultaat te bereiken.

Maatwerk

De begeleiders van Toekomstimist hebben zeer uiteenlopende specialisaties. Dit maakt ons uitermate geschikt voor het aanbieden van maatwerk. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie van training en coaching on the job.

Ga vol in je kracht vooruit.​

Neem contact met ons op!​

Persoonlijke ontwikkeling

Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik eigenlijk doen?
Pas als je inzicht hebt in je eigen kwaliteiten, talenten en wensen kan je zelfverzekerd een stap zetten en je verder ontwikkelen…

Lees meer..

Teamontwikkeling

Welke richting wil je op met jouw bedrijf en staan de verschillende teams in dezelfde richting opgesteld? Welke belangen spelen er onderling en zijn deze op elkaar afgestemd? Wat heeft het team nodig…

Lees meer..

Start een chat
Hallo, kan ik je ergens mee helpen?